02/10/2015

Multi dla BRITA: Tajniki łączenia smaków na przykładzie jedzenia i herbaty

Większość z nas, widząc kubek czarnej herbaty, przypomina sobie zapewne rodzinne śniadania. W wielu domach ich nieodłącznym elementem była tradycyjna, czarna herbata z cytryną i cukrem.

To nie przypadek, ponieważ napary herbaciane świetnie komponują się z jedzeniem! Tak jak wino dobieramy do określonych dań, tak i różne odmiany herbat mogą podkreślać aromaty danych potraw. Stąd właśnie pomysł na zorganizowanie spotkania prasowego poświęconego łączeniu herbaty i jedzenia.

Podczas spotkania, marka BRITA, wraz z ekspertami kampanii „BRITA – lepszy wybór”, zaprezentowała gościom główne założenia łączenia posiłków z herbatą – w teorii i praktyce. Prowadzący spotkanie: Joanna Bożek, blogerka herbaciana, propagatorka kultury herbacianej w Polsce oraz Grzegorz Łapanowski, kucharz i dziennikarz kulinarny, przekonywali, że przygotowanie kompozycji idealnej jest możliwe i niezwykle łatwe! Wystarczy jedynie szczypta wiedzy, garść kreatywności i najwyższej jakości składniki.

Należy przy tym pamiętać, że niezwykle ważnym elementem podczas przygotowywania herbaty i posiłków jest woda. W czasie spotkania Grzegorz i Joanna wyjaśnili znaczenie filtrowania wody dla finalnego smaku i wyglądu herbat oraz jedzenia.

Ofertę marki BRITA, jednego ze światowych liderów w dziedzinie filtracji wody, przedstawiła Maja Kulikowska – Marketing Manager BRITA Polska. Następnie kucharze z Food Lab Studio zaserwowali gościom zestawy dań i herbat przygotowane przez Joannę i Grzegorza wedle zasad tea & food pairing.

Spotkanie odbyło się w Food Lab Studio – na terenie największej przestrzeni kulinarno-eventowej w Polsce, należącej do Grzegorza Łapanowskiego.

O organizację eventu oraz media relations zadbał zespół Multi Communications.

 

comments powered by Disqus